- 3 Inches of blood är vad det sa när korstågen gick genom stan och blodet vadade vid fotlederna. Kanske är det så att vi är på ett oheligt heavy metal korståg där blodet rinner vid våra fotanklar.

Jamie Hooper, rå-vokalist i bandet, har för första gången intagit svensk mark och är på fantastiskt bra humör när jag får honom på linjen.
   - Vi kom hit tidigt på morgonen och har varit här i åtta timmar nu. Jag tog en promenad här i morse och jag måste säga att det är riktigt vackert här.
Ensemblen gästar Stockholm tillsammans med Trivium och Still Remains under namnet Roadrunner Roadrage. Jamie berättar att livet på vägarna är bra och att det är första första gången de åker i en riktig turnebuss.
   - Det är rena lyxen jämfört med tidigare turnéer. Innan har vi använt oss av en van med en trailer så detta är inte riktigt vad vi är vana vid.
Herr Hooper förtäljer att det blir mycket musik i bussen och då främst från 80-talet såsom New Wave Of British Heavy Metal, King Diamond, Kreator och Destruction bland annat.
   - Men vi lyssnar på massa andra saker med. Alla som är i bussen nu lyssnar på Marduk. Vi lyssnar hellre på grind eller powerballader än power metal säger han och fnissar.
När hajpade The Darkness var rätt färska låg 3 Inches Of Blood på samma skivbolag som britterna och därför hamnade de på en förbandsturné åt dem i England.
   - Ja, det kändes ganska konstigt, minns Jamie. Vi lirade ju på mycket större ställen och hos publiken var det blandade reaktioner, men det var en del som gillade oss i alla fall.

Texter om dödliga syndare och yxor av ondska.

Vad som skiljer 3 Inches Of Blood från många andra i samma genre är bland annat att deras texter består av lyrik som Running Wild och Manowar skulle kunna pussla ihop. Men är det bara krigar-dravel eller finns det ett djup i texten?
   - Självklart är det metaforer och så... men vi vill vara sagoberättare. Det är mer än en historia men vi kommer inte avslöja den. Vi skriver texter med vissa saker i tanke men vi vill att folk ska bilda en egen upfattning, menar vokalisten.
Orsak nummer två till att kanadickerna står ut från massan är att de har två helt olika sångare. Från början var det endast Jamie som stod för det orala men av en slump så tillkom även Cam Pipes.
   - Vår basists rumskompis lade till Cams sång en kväll på en låt som fanns på datorn. Vi tyckte det lät fantastiskt så vi frågade om han vill göra resten av låtarna också och sedan om han ville bli fast medlem i bandet. Det är konstigt hur det fungerade för det var inte alls meningen från början.

Nytt studiovax i år?

Konstellationen har släppt tre album och frågan är nu hur de ska följa upp det angenämna riffmonstret "Advance And Vanquish". Jamie tar till orda:
   - Det är en bra fråga. Vi har inga konkreta planer än men förhoppningsvis nästa år (det vill säga i år. förf. anm.). Jag håller tummarna i alla fall. Det kommer bli snart och det kommer bli snabbare och mörkare, lite thrashigare. Mer thrashigt än "Advance and vanquish". Mycket thrashigare, säger han pillemariskt.
   - Hur som helst så ser vi fram emot det, vi har några låtar på gång nu.
Hur ser det då ut i framtiden, blir det någon DVD månne?
   - Nej vi har inga planer på DVD eller live-album - inte än. Jag hoppas faktiskt... vi gjorde en video för "Deadly Sinners", men jag hoppas att vi kan göra en till för hemsidan eller något. Den vi gjorda för TV tappade många av de idéer vi ville använda för vi kunde inte på grund av TV´s restriktioner. Vi ville göra en mer slagfältsaktig med blod och sådant, ha ha.
Vad vill ni säga till alla er svenska fans?
   - Extol The Necro Wizard.
Va, va, vad sa han? Undertecknad förstår ingenting. Något som han dock förstår är att 3 Inches Of Blood är här för att stanna och om nästa skiva är lika underhållande som "Advance And Vanquish" bör ni se upp när krigarna drar fram.

3 Inches Of Blood

Johan Karlsson


<< Tillbaka till Intervjuer