Aborted - Slaughter & Apparatus

[2007][Century Media]

Belgiska Aborted har en grym trummis i Dan Wilding (gå in på www.myspace.com/g0remagedd0n för bevis). Dessutom har man en jäkligt cool sångare med förmågan att variera rösten till den grad att han låter som flera. Och då snackar vi inte om register mellan standardgrowl och fjösig finsång. Här handlar det om grader av brutalitet som, trots att de är tydligt urskiljbara, hela tiden bränner med en ursinnig intensitet.

Förutom enorma kvalitéer på det individuella planet, är Aborted även begåvade med ett djävulskt sinne för låtskrivande. Det gör att nivån på "Slaughter & Apparatus", till skillnad mot majoriteten av dagens death metal-släpp, är hög från början till slut. Därmed inte sagt att det är lättillgängligt. Sanningen är snarare att det tagit fler lyssningar än brukligt för undertecknad att få en klar uppfattning om plattan. När den väl satte sig efter tiotalet lyssningar försvann dock alla eventuella dubier.
"Slaughter & Apparatus" pendlar mellan total okonstlad råhet och millimeterfiness, vilket gör upplevelsen både hänförande och krävande. Men framförallt enormt beroendeframkallande.

När Aborted tillsammans med våldsverkarna Kataklysm (!) och Behemoth (!!) angör våra breddgrader i mitten av oktober, talar mycket för att det blir årets största konsertupplevelse. Se till att vara där!

Betyg: 8/10

Martin Lee


<< Tillbaka till Skivrecensionerna