Abscess - Horrorhammer

[2007][Peaceville]

Autopsy. Sådär, nu var det sagt. Att ge sig på en Abscess-recension
utan att nämna Autopsy, eller främst Chris Reifert, kan bli svårt.
Dels beroende på legendstatusen som han har uppnått inom death metal- kretsar med gedigna alster genom hela Autopsys skivkatalog, och för att inte tala om "Scream Bloody Gore" som skrevs under Reiferts tid i Death! Dels beroende på att Abscess och Autopsy inte är helt olika. Kan man egentligen ha mer press på sig än med en sådan meritlista? Reifert, Danny Coralles (också fd. Autopsy) och de övriga verkar dock klara av det bra, och "Horrorhammer" känns inte på något sätt krystad eller som om de försöker kopiera materialet från fornstora da'r, även om soundet känns igen mycket väl.

Efter att ha lyssnat igenom "Horrorhammer" ett par gånger så går det att konstatera att plattan i sin helhet och låtarna i sig håller sig
bra. Det är naturligtvis klassisk dödsmetall, men de blandas friskt med diverse genrer i t.ex. "Exterminate", som snarare för tankarna till punk/hardcore med sitt ösiga riff, snabba trummor och kaxiga sång. I hasorna på den smyger "When Witches Burn" i den mörkaste av doomskuggor, och en ondskefull trojka blir komplett i och med "Four Grey Walls", som låter i samma stil som Darkthrone gjorde på sitt senaste alster, "The Cult Is Alive", med sitt punkiga driv.

Till en början 6/10, men när man efter ett tag slutade jämföra med
Autopsy så steg betyget en aning.


Betyg: 7/10

Stefan Dahlin


<< Tillbaka till Skivrecensionerna