Ad Vitam Aeternam – Abstract Senses

[2004][Karmageddon]

Gillar du melodisk metal med kvinnosång blandat med growl, ungefär som gamla Within Tempation? Då kommer du garanterat gilla Ad Vitam Aeternam, ett gotiskt metalband från Frankrike som nu släpper sitt debutalbum, efter fem år som band.

Gruppen består av sex personer som intar de inte så oväntade rollerna som basist, sopransångerska, growlande gitarrist, huvudgitarrist, syntare och trummis. Direkt i första låten hör man de bombastiska kompositionerna av mastiga synthslingor och tunga gitarrljud, det jag hör gillar jag.

Sången är schysst, den är inte allt för överdriven och Céline försöker sig inte på något hon inte kan, utan kör sin grej på lagom nivå. Growlaren är däremot rätt sunkig, svulstig röst som låter riktigt ansträngd. Ibland får han dock till det, och då påminner han om sångaren i Einherjer. Det märks utan tvekan att de blivit väldigt inspirerade av band som tidigare nämnda Within Temptation, Tristania och holländska After Forever. Och som vanligt är produktionen oklanderlig.

Schyssta spår på plattan är ”Bitterness”, den vackra franska balladen ”Les Meandres De i Ame” och titelspåret ”Abstract Senses” med sina vackra pianoslingor.

Ännu ett så kallat gothic metal band med kvinnlig sång, har vi inte fått nog snart? Alltid samma ”djupa” texter om blommor, inre skönhet och alltid den growlande besten som skall visa sig vara human han med. Missförstå mig inte, detta är inte dåligt, utan Ad Vitam Aeternam har lyckats skrapa ihop en helt ok platta. Hade dom dock varit lite mer originella än ett coverband kanske man skulle kunna fastna för dem.

Olof

Betyg: 6/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna