After Forever - Invisible Circles

[2004][Transmission]

Den holländska metallscenen är väl inte den mest frekventa i världen, men nog finns det guldkorn och ett av dem är After Forever. Styrkan i bandet ligger i sångerskan Floor Jansen som har en mycket spännande röst med ett brett omfång vilken passar perfekt till denna ödesmättande musik. Men likt Nightwish har bandet även en manlig sångare som behandlar såväl growls, likväl ren sång.

Musiken är svulstig och storslagen - jag skulle ljuga om jag sa att detta var dåligt - för detta är väldigt bra. Jansens röst fångar upp varenda harmoni, ton och beblandar sig snyggt i arrangemangen. Det riffas, trummas och plinkas på tangenter. Körerna är mycket bra arrangerade och ibland känns nästan musiken skrämmande, men på ett bra sätt. Lite här och var så får man höra en konversation med en man och kvinna - albumet handlar nämligen om vilka uppoffringar det innebär att sätta ett barn till världen - och det är det paret pratar om.

Detta borde tilltala de som gillar Nightwish även om likheterna inte är så värst stora utan After Forever kan helt klart stå på egna ben. En låt som rekommenderas är "Between Love And Fire" där kvinno- och mansröster blandas likt en härlig smet, här får vi även prov på konversationerna som jag nämnde innan. Som sagt, gillar du välarrangerad hårdrock med en kvinnlig sångerska och härliga growls, kanske detta är något för dig.

Johan

Betyg: 8/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna