Agnostic Front - Another Voice

[2004][Nuclear Blast]

Efter att ha sjungit enligt ett rätt klassiskt hardcoremanér på "Victim In Pain" och "Cause For Alarm" började Roger Miret använda magen på "Liberty And Justice For ..." 1987. Resultatet var en för varje platta allt mer pressad röst som kort och gott lät (och fortfarande låter) "skitnödig". I takt med denna utveckling har mitt intresse för hardcoreveteranerna så sakteliga falnat.

Den spontana känslan när "Another Voice" trillade ur kuvertet med promo-skivor var därför rätt ljum. Efter tio genomlyssningar (drygt) är jag fortfarande helt stum. Agnostic Front har aldrig låtit bättre! Nya given är faktiskt så bra att den vägrar lämna CD-spelaren. Och detta trots att Rogers mage är hårdare än någonsin.

Att det lyckade resultatet delvis beror på synnerligen lyckade gästspel av bl a Jamey Jasta (Hatebreed) och Scott Vogel (Terror) ska jag inte sticka under stol med. Men faktum är att "Another Voice" hade klarat sig alldeles utmärkt även utan dessa insatser. Samtliga låtar är helt enkelt av den sorten som sitter som karlssons klister i huvet per omgående. Och som jag var inne på inledningsvis - plattan vägrar lämna sin nya hemvist.

Gillar du 2000-talets hybrid av hardcore och metal, är den här plattan i princip oumbärlig. Den är faktiskt så bra att t o m Terrors ypperliga "One With The Underdogs" får se sig passerad på årsbästalistan.

Med "Another Voice" slår Agnostic Front näven i bordet, och demonstrerar med all önskvärd tydlighet att det tar tid att bli kung i kvarteren kring Bowery.

Martin Lee

Betyg: 9/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna