A LIFE ONCE LOST

Iron Gag

[2007][Ferret Music]

A Life Once Lost tillhör den nya grenen hårda amerikanska band som, istället för att snygga till sig för radiostationer och småflickor, närmar sig Panteras arv på helt rätt sätt. Öppnande "Firewater Joyride" tar till och med det hela till den skönsvängande sludge-nivå som egentligen dök upp först på slutet i Panteras katalog. Coolt. Detsamma kan delvis sägas om nästföljande "Detest".

Sen blir det totalmörker. När jag hör en låt som "The Wanderer" blir jag bara förbannad. Varför det prompt ska smygas in sån här emoskit på alla moderna metalplattor från USA förblir en gåta. Är amerikanska ungdomar dumma i huvudet?!

Det blir tack och lov aningen bättre därefter fast tyvärr aldrig fullt så bra som i plattans inledande två låtar. Det svänger fortfarande rätt bra och rent instrumentellt sköter sig manskapet utmärkt, ändå saknas de ack så viktiga krokarna som gör att en låt stannar kvar och blir så självklar att man bara måste höra den igen. Så bra är faktiskt "Firewater Joyride" men det räcker förstås inte för mer än ett medelbetyg.

 

Betyg: 5/10

Martin Lee


<< Tillbaka till Artiklar