All Shall Perish - Hate.Malice.Revenge

[2005][Nuclear Blast]

Så fort du har en kortsnaggad sångare, blir skivbolag och recensenter osäkra på vilken etikett man ska sätta på bandet. Pantera blev därför tidigt kallade ”metalcore” trots att man i grunden var ett jäkligt habilt ”thrashband”. Detsamma gäller All Shall Perish. Har man en sångare som ser ut som ett skinhead måste man bara trycka dit en koppling till ”hardcore”. I sistnämnda fall är det nästan löjligt. All Shall Perish lirar modern ”death metal”, inget annat.

Men visst tjänar etiketterna ett syfte. Inte minst för att du som läser detta ska få ett hum om hur det låter. Och där stämmer Nuclear Blasts beskrivning hyfsat bra när man anger referenser som Cannibal Corpse och Malevolent Creation. ”Hate.Malice.Revenge” är precis som väldigt mycket annan dödsmetall från USA idag. Utgångsläget är Floridas tidiga 90-tals scen, produktionen är kristallklar och det är brutalt utav helvete från första till sista låten. Ingen stämsång eller annat tjafs, bara ren urkraft.

Det som skiljer All Shall Perish en aning från den stora grå massan är att man faktiskt kostar på sig att sänka tempot emellanåt, vilket ger de inbördes låtarna en aning karaktär. Den största behållningen är dock Matt Kuykendalls (uttala det den som kan) trumspel. Och kanske säger det en del om den här plattans tydligaste brist; avsaknaden av minnesvärda refränger och riff. Man har helt enkelt hört detta åtskilliga gånger förr. Det är dock tillräckligt bra för att hålla intresset vid liv till nästa släpp.

Martin Lee

Betyg: 6/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna