Annihilator - All For You

[2004][AFM]

Jeff Waters thrashmonster, Annihilator är tillbaka med sitt tionde studioalbum, ”All For You” och den skövlar allt i sin väg, åtminstone så länge människoffren räcker till, och det gör de i kanadensarnas trashigare delar. Men när influenser från såväl, Green Jelly – ”three little pigs”, någon? – som numetallarna Limb Bizkit, dyker upp i ljudbilden vill man bara trycka in forwardknappen och invänta nästa mangelpluton. Lyckligtvis är nämnda elakheter sparsamma men två smöriga ballader är nästan för mycket. Utöver dessa influenser så känner jag av både, Maiden, Metallica, Exodus, Misfits (utan Glenn), Danzig, System Of A Down och tyska Rage.

Trots grymma influenser så kan det ibland bli riktigt mesigt, som i en av de nämnda balladerna. Låten, ”The One” – som tydligen har spelats frekvent på hårdrocksstationer runt om i världen, jo tjena – är ett praktexemplar på detta och den kunde likväl ha varit skriven av ett amerikanskt hypat rockband. Det passar sig liksom inte för en grupp som heter Annihilator att sjunga ”I want you, I need you, like no else before, right here, right now, I can´t take this anymore, I wanna be yours forever, a king for a queen” och lägg sedan till ord som “you´re the one I love” ”kisses” och ”angel from above”. Skulle den här komma ut till den stora massan hade den säkert blivit en stor hit (den finns förövrigt som singel). På en hårdrocksskiva som denna känns den dock lite väl malplacerad.

Det är då tur att ”All For You” vägs upp av låtar som ”Dr. Psycho”. Den Metallica- och Danzigdoftande ”Bled” samt den övertuffa – i mitt tycke – Rageinfluerade, ”Both Of Me” som innehar plattans i särklass coolaste solo. Den efterföljande ”Rage Absolute” riffar sig igenom en hel thrashdjungel likt en nyvässad machete´ och framför den som håller i tillhygget står en ursinnig gorilla som skriker lungorna ur sig eftersom att bananerna är slut. Gulligullballaden ”Holding On” förlåts av den stenhårda ”Nightmare Factory” och redan här har plattan nått sin kulm. Det avslutande instrumentala spåret ”Sound Of Horror” känns mest som utfyllnad och ett spår som man kan hoppa över utan att få dåligt samvete. Annihilator klarar inte riktigt av att ta sig till de högsta topparna, men de är bra nära.

Johan

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna