Anthrax - The Greater Of Two Evils

[2004][Nuclear Blast]

Smack! Vad nu? Förbryllad ser jag mig omkring, vad sjutton var det som nyss knockade mig? Jag ser inte till vare sig någon person eller fordon men ur högtalarna hör jag ord som "Hear the screams/Feel the bite/We ride with death/Tonight". Anthrax, tänker jag. Helt plötsligt börjar mitt huvud gunga fram och tillbaka och till slut rycker jag som om jag just blivit behandlad med 20 000 volt.

Det går inte hjälpas, musiken naglar fast mig och livrädd som jag är försöker jag skrika på hjälp, men hjälpen kommer inte. Det enda som kommer ut ur mina prutande läppar är - "Caught In A Mosh"!. Thrashveterarna drar på i 180 och lämnar således ingen oberörd, det här bra, för jävla bra faktiskt. Albumet "The Greater Of Two Evils" är en slags best-of skiva med nyinspelade låtar från Belladonna/Turbin-åren och bandets nuvarande sångare - John Bush - sköter sitt jobb fläckfritt. Bush krossar Turbin som en myra och Belladonna kastas åt lejonen och själv står vokalisten med ett spjut i handen för att spetsa eventuella nykomlingar.

De nyinspelade klassikerna smakar delikat och hade de slängt in enbart eldande lokomotiv till ljudspår hade skivan renderat betygskalans högsta gradering. Thrashpärlor som "Metal Trashing Mad", "Gung Ho" och nämnda "Caught In A Mosh" - för att nämna några - sparkar så sjukt mycket arsel att även om du skulle besitta (hö,hö) en röv av stål skulle du inte kunna värja dig när denna thrashpluton drar fram. Exodus har kanske gjort årets bästa comebackplatta men Anthrax visar i alla fall att - gammalt stål rostar aldrig!

Johan

Betyg: 9/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna