Antibody - I Love What You Hate

[2004][Officiell Hemsida]

Nyligen recenserade jag Antibodys första demo; "Dreaming This Septermber", och var inte direkt imponerad av varken sångarens mindre sköna stämma eller deras överenergiska trummaskin (hur ofta man nu imponeras av en sådan…). Betyget blev en medelstark tvåa. Uppföljaren, som bara innehåller två spår, har nu besökt min stereoanläggning några gånger och frågan är om de har bättrat sig. Mitt största irritationsmoment, sången, låter faktiskt lite mer mogen nu, och jag slipper till stor del gnälligheten som tidigare närvarade. Trots detta är hans röst ett av skivans svagaste kort.

Titelspåret visar att Antibody har utvecklats på de flesta områden. Den gnutta progressivitet som fanns på förra har här tagit ett stort steg framåt, vilket resulterar i att tempo- och stämmings-växlingarna står som spön i backen.

Låten ” The Mutiny” är ett betydligt hårdare verk som låter Wiberg visa att det trots allt finns lite i krut i stämbanden och att han kan låta lite elak, vilket förvånande undertecknad positivt. I sista partiet av spåret bjuds det på töntiga hockeykörer ackompanjerade av piano och kväljningarna är inte långt borta. Grabbarna visar här upp ett proffsigare hantverk än förra gången och ett skivkontrakt känns inte helt omöjligt. Betyget har jag haft ett stort problem med att bestämma. Egentligen skulle jag sätta en tvåa, men det blir nu en rekordlåg trea.

Martin

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna