Antibody - Dreaming This September

[2004][Officiell Hemsida]

Antibody är ett tvåmannaband bestående av Mats Gustafsson som förutom att stå för de vokala bitarna , även trakterar det sexsträngade instrumentet, och Clas Wiberg som spelar bas och klaviatur. ”Dreaming this september” är deras första demo och innnehåller fem stycken spår.

Mina förhoppningar grusades snabbt efter att skivans första, tillika titelspår kommit igång och herr Gustafsson öppnat sin mun. Han låter inte direkt dålig men ganska vek och lider lite av nästäppa. Efter att ha lyssnat några gånger har jag vant mig vid den men tycker fortfarande att det är gruppens svagaste länk. Genremässigt handlar det om heavy metal med små progressiva element och en gnutta thrash i form av hyfsat hårda riff. Att det handlar om en trummaskin hör man ganska tydligt eftersom de inte varit direkt sparsamma med fill-ins när de programmerade den, vilket gör att man bombarderas av cymbaler stup i kvarten.

Det intetsägande omslaget i form av ett foto på ett hus i skymning går hand i hand med demons för mig ganska ointressanta innehåll. Det finns vissa skapliga partier och avslutande instrumentala spåret ”The last days of summer” är inte alls tokig, men jag betyget blir ändå bara medelstarkt godkänt. Eftersom jag även fått bandets nyare demo följer snart en recension på den.

Martin

Betyg: 5/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna