Anti-Systematic - War

[2007][Demo]

När jag hör Halmstads Anti-Systematic känner jag mig som Kishti Tomita i Idol; jag vill så gärna säga något snällt men känner mig bara uppgiven. Jag kan drista mig till att ge bandet visst beröm för andra låten "Fistful Of Hate" som både innehåller ett fläskigt öppningsriff och schysst growlande. Men sedan kommer den irriterande kvinnliga finsången in och förstör alltihop (vilket är precis samma problem som i de övriga två låtarna, bara att det är än mer påtagligt där).

Nu är det inte så att jag rent generellt har något emot kvinnlig sång. Men i Anti-Systematics fall är det något med både frasering och sångmelodi som får håren i både öron och näsa (minns att jag är en gammal man) att krulla sig. Det låter helt enkelt illa.

För säkerhets skull går jag in på http://www.myspace.com/antisystematic så att jag inte missat något väsentligt. Och se, där hittar jag en demonstration av vad bandet verkligen är kapabla till. Låten "Struggle" är helt enkelt skitbra. Hoppas bandet inser det och fortsätter i den riktningen istället. När det gäller demon med namnet "War" åker den härmed ut ur min iPod permanent.


Betyg: 2/10

Martin Lee


<< Tillbaka till Skivrecensionerna | Start