Apes IQ - The Kixville Commercial

[2004][Självproducerad]

Apes IQ - The Kixville CommercialHundskallen ekar dovt från stereon och några riviga riff senare hör man vrålapans sång. Apes IQ är tillbaka med ett nytt färskt alster efter den kritikerrosade "Pussyfied Pimpride" - som gratis gavs iväg till alla som hade intresse och ork att maila bandet. På nya plattan "The Kixville Commercial" finner vi återigen den grova lyriken samt punk och rock ´n roll-sleazen.

Något som skiljer det föregående släppet är produktionen, vilken har fått en liten upp-putsning men utan att förlora råheten och primitiviteten i de virila slagdängorna. Stockholmarna har även denna gång lyckats med att framställa ett jämn(mycket)bra album som lätt slår band som Backyard Babies på fingrarna!

Med refränger som får dig att vilja knäcka en bärs och bara rocka loss sliter Apes IQ upp dig från den trista vardagen, sätter ölen i näven på dig och du hamnar sedan på en fest med en hel drös vackra brudar. "In It For The Pussy" är en riktig kioskvältare som borde spelas på radion om och om igen.

Tyvärr lär det ju inte hända då aporna är utan skivkontrakt. Men å andra sidan verkar bandet inte sträva efter detta heller. De lirar tydligen bara för att det kul och sedan är de ju bara, "In It For The Pussy".

Johan Karlsson

Betyg: 8/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna