Die Apokalyptischen Reiter - Samurai

[2004][Nuclear Blast]

Är Die Apokalypischen Reiter ett plojband? - jag tror inte det. Tar de sig själva på särkskilt stort allvar - troligtvis inte.

Precis så motsägelsefulla (och i vissa avseenden osammanhängande) är dessa östtyskar. Det gör också denna platta sjukt svår att recensera. "Samuarai" spretar så mycket att man ibland undrar om bristen på röd tråd var ett mål i sig när man äntrade studion.

Under de 12 spåren bjuds vi på en resa från tyska ölstugor och galopperande power metal, via black metal från djupaste helvetet, till thrash, reggae, folk och rena trancerytmer-guidade av en sångare som ömsom finsjunger, skriker, ryter och trallar på både engelska och tyska. Förvirrat? - akta dig!

Naturligtvis hade det varit väldigt enkelt att racka ner på spretigheten, men Die Apokalyptishen Reiter är så utomordentligt duktiga musiker att de fixar den här märkliga trippen med bravur. Därför blir istället helhetsintrycket (eller bristen därav) väldigt intressant. Och emellanåt riktigt njutbart.

Attitydmässigt påminner "ryttarna" en del om sentida Faith No More. Men det är också den enda referensen jag kan komma på. Och då pratar vi alltså enbart attityd, musikaliskt finns inte många likheter med något enda band. I alla fall inte sett över hela plattan.

"Samurai" är inte som någonting annat. Lyssna själv och avgör om det är bra eller dåligt.

Martin Lee

Betyg: 6/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna