A Traitor Like Judas – Nightmare Inc.

[2005][Dockyard]

Tyskarna A Traitor Like Judas låter inte direkt som vi vant oss att tyska hårdrockare ska låta, snarare som Children of Bodom med kraftigt nedtonad synt, kryddat med lite hardcore. Det är smattrande snabbt, hyfsat hårt, lite skrikigt och skapligt melodiöst. ”No More Silence” lutar mer åt det senare och skulle mycket väl kunna ha varit med på nämnda finnars senaste verk. Titellåten ”Nightmare Inc.” är snarare en representant för det snabba och skrikiga. Tempot skulle kunna köra över den bästa. Det håller i sig i nästkommande ”From My Cold Dead Hands” där ändå melodin är mer framträdande igen. Låten inleds och avslutas med CoB-typiska ”filmsamplingar”.

När ”The Swan” mullrar ut i närmast samma stuk och tempo som de senaste spåren börjar man ledsna en aning. Variation är inte helt oviktigt ens för den hårde. Framöver händer det egentligen inte så mycket heller. Det är fortsatt snabbt, hårt och skrikigt. Till slut är jag knappt medveten om musikens fortsatta oljudande, utan börjar pyssla med annat. Då min sambo påpekar att det var det mest värdelösa hon någonsin hört, kommer jag på att skivan fortfarande står på. Riktigt så illa är det dock inte alls. Hon är kanske inte känd för sin goda musiksmak om man säger så.

Ljudbilden är kompakt fläskig. Nästan så att man tvingas dra ner lite på både volym och bas av rädsla för att hörlurarna (som nu tvingats på) ska ta stryk. Men, nej, andra halvan gör mig tyvärr inte särskilt lycklig. Det här är stundtals riktigt bra, men som helhet når det inte tyskklass.

David Bergström

Betyg: 5/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna