Avatar - Thoughts Of No Tomorrow

[2006][Gain Music Entertainment]

När jag recenserade Avatars demo/ep ”4 Reasons To Die” här om året var jag väldigt imponerad. Dels av det unga bandets musikaliska kunnande, dels av den extremt säregna sången som fick mina tankar att landa hos styckmördarna i Macabre.

När nu fullängdsdebuten hittat in i min iPod känner jag inte riktigt igen mitt Avatar. Visst melodierna sitter fortfarande där och man har säkert utvecklats som musiker. Dock känns det som om man har sneglat ohälsosamt mycket på ett visst Göteborgsgäng. Resultatet är en mycket mer strömlinjeformad produkt som verkar skapad för att nå ut bredare. Något som i och för sig inte går att klandra bandet för. Problemet är bara att det känns som om Avatar samtidigt sålt sin identitet. Var är den hysteriska sången? Var är de knäppa taktbytena och skruvade låtstrukturerna?

Det känns lite elakt att säga det, men Avatar har gått åt helt fel håll i sin utveckling. Istället för att utveckla och förfina sin egenart, låter man på ”Thoughts Of No Tomorrow” som ett dussingäng som kört fast redan i startgroparna. Trist.

Martin Lee

Betyg: 5/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna