Axia - Axia

[2004][MTM]

Denna skivan släpptes först år 1986 men har nu återutgetts i och med serien MTM Classix. Det vi bjuds på är fartfylld hård rock och närmaste band jag kommer att tänka på när jag lyssnar på skivan är Whitesnake och amerikanerna Y & T.

På den här återutgivna versionen ingår fyra bonuslåtar och det är helt otroligt att inte den första bonuslåten "Increasing The Fire" fick vara med på plattan. Detta är klart Axias bästa låt och låter som något som Heaven´s Gate (!) kunde ha gjort. Den är snabb med härliga bryggor och dubbla trumpedaler. Skulle resten av skivan låta så här, skulle den fasen med ha fått en tia av tio i betyg. Nu är dock fallet inte så.

Axias huvudsakliga person heter Peo Petterson och han trakterar de flesta instrumenten alldels själv. Instrument såsom trummor, gitarr, bas och munspel och om jag förstår det rätt så är det även han som tar ton.

Skivan inleder med den Whitesnake-doftande "It Aint Love" och jag väljer att hoppa fram till låt nummer fyra "In For Rock ´N Roll". Denna tillhör också en av de bästa låtarna på skivan. Den har ett härligt driv och ska ni bara kolla upp någon låt ifrån skivan, så är detta definitivt en av dem. Efterföljande spår är faktiskt riktigt okej och skivan är i överlag bra, produktion är dock lite tunn men detta är bara ett russin i kakan som man inte behöver bry sig om.

Avslutningslåten är mycket bra och påminner lite om Krokus och AC/DC, då sångaren sjunger lite brutalare. Vi bjuds även på två ballader varav den ena är lite smörigare än den ändra. Om sedan originallåtarna på skivan var bra så ska ni kolla in bonuslåtarna för de är dessa som är grädden på moset. Bonuslåtarna är riktigt lyssningsvärda och "Never Ending Love" kommer nästan upp i samma klass som "Increasing Action" de andra följer de mer mid-tempo-låtar som Y & T prånglade ut på 80-talet.

Gillar ni 80-tals hårdrock med smådoser av AOR kan detta definitivt vara något för dig. Gillar ni som mig Y & T och Whitesnake, så tycker jag i alla fall att ni borde kolla upp denna skivan.

Johan

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna