Benedictum - Uncreation

[2006][Locomotive]

En ganska, hm… attraktiv kvinna pryder såväl fram- som baksida av omslaget. Men när plattan spelas är det till min förvåning en man som ylar. En titt på hemsidan visar nya bilder på den mystiska kvinnan, Veronica Freeman. Det är tydligen hon som sjunger. Plötsligt går det upp för mig hur det hela måste ligga till…? Bäst att inte rota mer i den saken, och så snygg var hon ju inte när man tittar lite närmare på bilderna…

Inledande titelspåret är ganska mycket standardmetal. Följande ”Benedictum” utmärker sig genom ett hyfsat driv i versen, som delvis sjungs på något som liknar latin. Bandet fortsätter att leverera någon form av semiprogressiv metal i ett par låtar, utan att direkt imponera mer specifikt. I ”Ashes To Ashes” tar det ny fart, med en hyfsad röjrökare. Plattans höjdpunkt accentueras ytterligare med fräsiga ”Wicca”. En riktigt klassisk heavy metal-dänga i tyngsta Priest-anda.

Sedan har man fegat till det lite och plockat in en cover av Black Sabbaths ”Heaven & Hell”. Versionen är lätt upphottad och känns faktiskt fräsch. Freeman har naturligtvis inte Dios sångröst, men å andra sidan gör hennes pipa inte bort sig heller. Plattan avslutas för övrigt med ännu en Dio-Sabbath-cover i ”The Mob Rules”. Benedictum är ganska traditionell fläskmetall för att komma från fel sida av Atlanten. Det uppskattas, även om ”Uncreation” inte är något mästerverk rakt igenom.

David Bergström

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna