Bewitched - Spiritual Warfare

[2007][Regain]


Regain Records fortsätter att överraska mig med den ena kvalitetssläppet efter det andra. Faktum är att jag för närvarande inte kan komma på ett enda skivbolag med en så genomgående stark katalog.

När det gäller Umeås Bewitched var det åtskilliga år sedan jag närmast stiftade deras bekantskap. Och det beror nog främst på att jag befunnit mig väl förskansad i någon form av fördomsgrotta (har sett bandets tidigare plattor krängas till oroande låga priser). Därför är det extra roligt att bli kraftigt överbevisad. Detta är nämligen inte bara överraskande bra, utan något så unikt som ett retro-gäng med genomgående starkt låtmaterial.

Tänk tidiga Bathory, Hellhammer, Venom (förstås) och en gnutta Marduk. Det handlar således mer om tungt och catchy satanssväng än rena hastighetsexcesser. Å andra sidan vill jag påstå, är det en avsevärt mycket större bragd än att begrava ljudbilden i getingsvärmar och blastbeats. Bewitched behärskar kort och gott konsten att skriva medryckande och minnesvärda djävulshymner.

Den öppnande fyrklövern "Fucked By Fire", "Gracefallen", "Let Darkness Fall" och "He Is In Me" är inget mindre än monumental. Därpå följande mörkeropus tappar en aning i karaktär, men är ändå så där behagligt midtempo-mangliga att de slinker ned av bara farten. Måste också dela ut ett extra plus för det sköna Destruction-svänget i "My Skin Loves The Steel" samt den på samma gång välartikulerade och avgrundsråa sången. På gränsen till ett unikum i dagens scen.

Bewitched är ett fullgott alternativ nu när Serpent Obscene kastat in handduken.


Betyg: 7/10

Martin Lee


<< Tillbaka till Skivrecensionerna