Beyond The Flesh - What The Mind Percieves

[2005][Escapi]

What The Mind Percieves Den här plattan släpptes ursprungligen 2003 på amerikanska indielabeln Screming Ferret Wreckords. Dock har det dröjt ända tills nu innan den fått distribution på våra breddgrader. Och det ska vi vara glada för (att den äntligen släpps alltså) för det här är riktigt bra dödsmetall i den tekniska skolan. Och då menar jag den grooveorienterade teknik som snarare handlar om sväng och medryckande tempoväxlingar än råös. Lite som sentida Death.

En annan, också avsomnad, orkester som dyker upp i huvudet är Carcass. Också här med tyngdpunkt på det som presterades i slutet av karriären. Kanske bör man därför även nämna avkomman Blackstar i samma andetag. Men det främsta referensskälet är att Justin Learys röst påminner så mycket om Jeff Walkers, att jag ett tag faktiskt trodde att Carcass-vrålaren var med på ett hörn. I min bok betyder detta stora guldstjärnor och A+. Måhända bara tills de brittiska originalen tar sig samman och ger oss en ny dos obducentrock, men ska sanningen fram har jag hållit tummarna tillräckligt länge redan.

Beyond The Flesh förtjänar tveklöst också en helt egen plats i solen. Därför är det nästan lite orättvist att droppa referenser. Och gissar jag rätt, lär jag få ordentligt svar på tal när nästa platta dyker upp någon gång under nästa år. Det hinner ju i allmänhet hända en hel del på tre år. I det här bandets fall tror jag på betydligt mer än så.

Martin Lee

Betyg: 8/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna