Black Cat Music - October November

[2004][Lookout]

Det bör ju erkännas direkt att punk, tillsammans med den andra ytterligheten progg, är de grenar på hårdrockens stora familjeträd som jag har minst lust att klättra omkring på. Men nu har redaktören satt mig att recensera något punkaktigt och då får jag försöka göra det med så objektiva öron som det går. De här killarna kommer från Kalifornien, så bara att de nått till min brevlåda får ju ses som en oförklarlig framgång. Första tanken var annars ”lokalt källarbandsdemo”.

Sångaren Brady Baltezore kan inte sjunga. Men det är klart, allt är ju relativt och inom punken kanske det inte anses som en viktig detalj. Och det går ju bra för Håkan Helvetesström. Men det här är bara för outhärdligt, och det beror faktiskt till 98% på sången/ylandet. Instrumentalt är det enkelt men skapligt hanterat. Framförallt gitarristen Travis Dutton är värd ett bättre öde. Han har en behaglig känsla i sina solon.

I ”Down Pretty Low” har dock Baltezore tonat ner ylandet och fått till en J Mascis-ballad som funkar hyfsat. Det gör också att Dutton kan framträda i ljuset. Även Radiohead-osande ”Kiss Until Kissed” är acceptabel av samma anledning. Annars vill jag nog helst glömma att jag någonsin hört det här. Bäst att spotta tre gånger över axeln också kanske…

David Bergström

Betyg: 2/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna