Bloodbound - Nosferatu

[2006][Metal Heaven]

Är man verkligen berättigad till att - som ett sprillans nytt band med före detta Tad Morose-sångaren Urban Breed kämpandes vid Street Talk-mesige Fredrik Bergh - år 2006 planka Helloweens vers-sång-slinga i "Eagle Fly Free" samt slänga in den i mycket pumpalika "Fallen From Grace". I Bloodbounds fall kommer de undan med en varning då låten andas härligt 80-tal från Hamburg och är bättre än det mesta på tyskarnas senaste snedtändning "Keeper Of The Seven Keys - The Legacy".

Jaha, tänker ni: nu kommer ännu ett Helloween-klonband med noll originalitet och där, kära vänner, misstar ni er grovt. Men å andra sidan kan man inte säga att den nya gruppens arbete är annat än habilt. Det torde vara en fet förbannad lögn. Fast förankrade i New Wave Of British Heavy Metal's fantastiska låtskatt rider våra svenskar ut i natten och ylar med vargarna under skenet av den lysande månen.

Plattans titel syftar på den läskiga demonen - djävulen själv - Nosferatu som även är huvudperson i denna berättelse. Bloodbounds förstlingsverk är nämligen ett konceptalbum om en ung kille som ska återskapa balansen mellan det goda och det onda. Skivans elva låtar är en kaskad av allsång, akrobatiska solon och galopptakter. Tyvärr ter den sig något enformig och således blir den inte det mästerverk den kunde ha varit. Ett gediget hantverk, helt klart, men några prickar över i saknas. Johan Karlsson

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna