Body Count - Murder 4 Hire

[2006][Escapi]

Efter Body Counts starka återkomst med live-DVDn ”Live in L.A.” kommer nu den utlovade comeback-plattan. Och den är både ett kärt återhörande och en kraftig besvikelse.

För att avhandla besvikelseaspekten först, så har det inte med låtana att göra utan är helt kopplad till den fullständigt obegripliga Lo-Fi-produktionen. Eller kanske mer korrekt; mixen. Var fan är dynamiken?! Den totala bristen på balans, där sången och trummorna ligger nästan dubbelt så högt som (den nästan viskande) gitarren, skvallrar om ren lågbudget och känns mest som en taskigt mastrad demo. Det låter nästan som magplasket ”St. Anger” fast tvärtom.

Låtmässigt är materialet dock det bästa sedan debuten. Adderandet av ett tydligare hip-hop groove, kombinerat med klara referenser åt Biohazard kring ”State Of The World Address” och sentida Suicidal Tendencies, känns som en naturlig utveckling utan att bli för modern. På det sättet behåller bandet sin särart som old-school samtidigt som man förblir relevanta.

Men det överskuggas som sagt av plattans katastrofala ljudbild. Låtmaterialet på ”Murder 4 Hire” hade med en riktigt fet produktion haft potential att inkassera ett riktigt toppbetyg. Stöpt in den här formen räcker det tyvärr bara till ett ”med tvekan godkänt”.

Martin Lee

Betyg: 5/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna