Born From Pain - In Love With The End

[2005][Metal Blade]

Jag är rätt förtjust i den här moderna typen av hardcore-metal-hybrid. Nya band som Hatebreed och Terror har tveklöst tagit scenen framåt på ett föredömligt sätt. Vill minnas att jag även gav senaste Agnostic Front ett rätt hyfsat betyg, även om jag fortfarande håller den betydligt punkigare debuten som oöverträffad.

Born From Pain kommer från Holland tror jag – åtminstone har bandmedlemmarnas namn den klangen. Fast egentligen skulle de nog innerst inne ha valt en uppväxt på New Yorks gator. Och det är ett jäkla problem. Det blir lite löjligt på samma sätt som när det springer runt en massa kids med amerikansk fotbolls-merch. utan att ens förstå reglerna. Själva essensen för hardcorescenen är äkthet och verkliga motiv.

Kanske har jag fel. Teoretiskt sett finns det ju inget som säger att uppväxten i ett holländskt getto på något vis skulle vara enklare än i Brooklyn. Men bara det faktum att jag betvivlar det hela tyder på ett grundläggande fel. Born From Pain tar (bokstavligt talat) i så att de nästan spricker. Resultatet blir en känsla av förstoppning som är rent fysiskt jobbig. När Cro-Mags ärliga driv fungerar som ett förlösande utlopp för aggressioner, får detta mig mest att vilja öppna fönstret för att släppa in frisk luft.

Jag har verkligen försökt att gilla detta och efter ett antal genomlyssningar framstår åtminstone delar av musiken som helt okej. Men när Che Snelting öppnar truten och pressar på med hela magen blir det bara för mycket. En direkt hälsorisk för dig med högt blodtryck.

Martin Lee

Betyg: 3/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna