Brainstorm - Liquid Monster

[2005][Metal Blade]

Med ett välpolerat Halfordskrik gestaltar sig sångaren Andy B. Franck som en klippa i havet. När tysken öppnar strupen strömmar där ur så vackra toner att jag baxnar. Aggressivt, kraftfullt och känslofullt men ändå så mjukt. Jag fattar det inte. Att han sedan är en fantastisk frontman live gör att man längtar extra mycket efter ett Brainstormgig här i svedala (och tro fan om inte någon besvarade mina böner. Mitt under denna recensionen får jag reda på att bandet lirar på Gates Of Metal i år, trevligt, trevligt, nåja, åter tillbaka till skivan).

"Inside A Monster" är en riktig kioskvältare, eller åtminstone refrängen, som sätter sig i bakhuvudet likt starkaste karlssons klister. Det är mer än en gång som jag finner mig själv sjunga den mycket medryckande fanfaren. Tyskarna bjuder på fler godbitar som übersnabba "Lifeline", vilken får mig att dra rejält på smilbanden, så här ska de låta! Efter höghastighetsfärden åker de mid-tempo-rulltrappa för att slutligen hamna på plan mark och rider återigen iväg i ett högt tempo. "Despair To Drown" är låten som får nacken att bli stel och "Mask Of Life" är låten som får kroppen att rysa och innehar, kanske, plattans bästa solo och låten "Even Higher" är, troligtvis, plattans höjdpunkt!

Brainstorm levererar ett stenhårt heavy metal-album utan några som helst krusiduller. Och kanske är det just krusidullerna jag saknar för att detta albumet ska resa sig helt. Malande riff gång på gång fungerar bra i små doser men lite för mycket mid-tempo och mindre mangel renderar inte till de högsta betygen, däremot så nära man kan komma.

Johan Karlsson

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna