Buzzov-en - Welcome To Violence

[2005][Alternative Tentacles]

Buzzov-en har genom åren kommit att skapa sig ett rejält kultrykte inom den fuktiga träskmark som går under benämningen sludge. Hit räknas band som Eyehategod, i viss mån Neurosis och (med lite god vilja) Phil Anselmos Superjoint Ritual. Karaktäristiskt för genren är extremfuzzade gitarrer, bullerbas och pårökt fulsång som ofta får mig att tänka på gamla punkgänget Accüsed.

Om ryktet är välförtjänt kan man egentligen lämna dithän. Bara det faktum att legenden Jello Biafra tar sig an och ger ut dessa gamla utgångna ”rariteter”, ger så mycket cred att man knappt vågar vara kritiskt om man gör anspråk på att vara en cool snubbe.

När förnuftet och musikörat får tala är det dock svårt att låta bli. Re-mastrat eller ej; ”Welcome To Violence” låter i sanning rejält jävla illa. Och även om det är lite av poängen med hela genren, har jag ytterst svårt att finna någon som helst behållning av Buzzov-en. Rekommenderar då mycket hellre tidigare nämnda Eyehategod som åtminstone är begåvade med något som kan liknas vid sväng. En platta för de redan frälsta.

Martin Lee

Betyg: 4/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna