Carnal Forge - Testify For My Victims

[2007][Candlelight]

Bandets förra platta, 2004 års "Aren't You Dead Yet?", imponerade stort och bör definitivt betraktas som en modern thrash-klassiker. Därför känner jag mig nästan förvirrad inför det faktum att "Testify For My Victims" fortfarande lämnar mig tämligen oberörd efter tiotalet genomlyssningar. Visst kan det hela bero på att bandets musik inte stått emot tidens tand särskilt väl (genren börjar ju onekligen kännas rätt urvattnad vid det här laget), men ännu troligare är att man helt enkelt drabbats av idétorka.

"Testify For My Victims" är tuff, hård och brutal, men saknar i övrigt helt de tydliga linjer och kvalitéer som gjorde föregångaren så stark. Bortsett från midtempo-thrashiga "End Game" med sin Chuck Billy-minnande sång (om det rent av är Testament-hårdingen som hörs framgår ingenstans) känns det här mest som ett halvfärdigt hafsverk av ett band med kniven på strupen.

Med tanke på att detta i själva verket är det första livstecknet på över tre år, och dessutom den första plattan på nya skivbolaget Candlelight, är frågan ofrånkomlig: Är Carnal Forge slut?

 


Betyg: 4/10

Martin Lee


<< Tillbaka till Skivrecensionerna