Chimaira - Ressurection

[2007][Nuclear Blast]

Efter tre fullängdare och ett minialbum på Roadrunner, återfinns nu amerikanska thrashhoppet Chimaira hos Nuclear Blast. Om det är ett resultatet av ett bandbeslut (vilket promobladet antyder) eller att de helt enkelt har blivit droppade låter jag vara osagt. Dock konstaterar jag att bandet, trots att 4 år förflutit, inte har utvecklats nämnvärt sedan det stora genombrottet med "The Impossibility Of Reason".

Vad jag vill ha sagt med det är att man visst ska hålla fast vid en stark formel, men att innehållet lik förbannat måste förfinas efter hand. "Resurrection" är ingen direkt dålig platta, men det känns som om bandet inte vet hur man ska ta sig vidare till nästa nivå. Istället staplar man nästan planlöst brottarriffen på hög, med resultatet att det hela mest faller mellan medvetandets stolar.
Det låter lite flummigt, men är den bästa förklaringen jag kan ge till att bandet som så fullständigt golvade mig för bara ett par år sedan, knappt berör mig nu. Det finns ansatser i vissa passager här och där. Mestadels är det dock förutsägbart och går inte att beskriva som annat än ren självupprepning.Betyg: 6/10

Martin Lee

<< Tillbaka till Skivrecensionerna