Construcdead - Violadead

[2004][Black Lodge]

Vid en första anblick på skivomslaget, vet jag inte vad jag ska tro om musiken. Bilden på framsidan föreställer en tjej med sliten klänning som sitter på en stol. I famnen har hon en docka och bakom sig en vit stenvägg. Mina första tankar går till filmen "The Ring" och därigenom fascineras jag av omslaget. Jag fann filmen mycket kuslig och undrar därmed om musiken också kommer vara det.

När jag sedan vänder på omslaget är flickan inte där och väggarna är inte längre vita. Istället möts jag av blodstänkta väggar med ordet "Violadead" lite överrallt - givetvis i blod - och på stolen där flickan en gång satt, finns där nu längre inte någon flicka. En tom klänning markerar att flickan i alla fall har varit där och dockan som vilar på klänningen ger här omslaget en känsla av att någonting hemskt har begåtts.

Som jag nämnde innan, så undrade jag som sagt om musiken på skivan skulle vara lika kuslig som filmen "The Ring". Svaret blir ett "nej", men det är ändå ett ganska kompetent och kraftfullt andraalbum som svenskarna här har spottat ut.

Medlemmarna i bandet kommer ifrån band som Face Down, Terror 2000 & God Faced Gods. Musiken som framförs på skivan är ganska brutal men ändå hyfsat melodiös. Något som drar ner slutbetyget på skivan är den rena sången i refrängerna - där parallellerna till P.O.D inte är långt borta.

Plattan är producerad av Peter Wichers som normalt hanterar gitarren i Malmöbandet Soilwork och plattan gästas även av ett par lirare ifrån nämnda band. Violadead är ett jämnbra album vilket ger mig problem att ta ut några speciellt bra låtar.

Jag kan dock nämna en och det är låten "Turn". Detta är en av de låtar som inte innehåller ren sång och ur mina högtalare slår sig en rå thrash/death-dänga fram. En sak är i alla fall säker - skulle de skippat de fjantiga refrängerna - skulle skivans betyg ökat ytterligare ett snäpp.

Johan

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna