Contradiction - The Warchitect

[2006][Armageddon]


Tyska Contradiction har på relativt kort tid gjort sig ett namn som högpotent thrashpluton i hemlandet. Och rättmätigt så. Ljudreferenserna till branschens tungviktare är ständigt närvarande, utan att för den sakens skull ta udden av det egna skapandet.

Musikaliskt finns egentligen ingenting att anmärka på "The Warchitect". Det är enormt kompetent framfört och tangerar musikaliskt såväl Megadeth som Testament i sina bästa stunder. Med en kristallklar och dynamisk produktion (signerad bandet) som släpper fram hela spektrat av tungt riffande och snygga melodislingor borde ingenting ligga i vägen för framgången.

Vad man lätt glömmer är att en producent, förutom att ratta ljudet, även fungerar som djävulens advokat. I Contradictions fall hade ett par sanningens ord beträffande de vokala insatserna tveklöst varit på sin plats. Oliver "Koffer" Lux tillhör nämligen kategorin förstoppade magpressare som borde tvingas ta lektioner alternativt bli resolut utbytt.

Det är därför med visst vemod som jag tvingas sänka betyget åtskillliga snäpp. "The Warchitect" hade, om den där sista pusselbiten hamnat på rätt plats, kunnat bli en modern thrashklassiker.

 


Betyg: 6/10

Martin Lee


<< Tillbaka till Skivrecensionerna