Cradle Of Filth - Nymphetamine

[2004][Roadrunner]

Jag ska vara ärlig. Cradle Of Filth har aldrig intresserat mig nämnvärt och jag har mest avfärdat dem som något man dumpar på dasset för att slutligen spola ner, ett avskräde med andra ord, något så meningslöst att det bara får existera ett fåtal minuter. Tur då att man kan ha fel.

När denna platta landade i det Karlssonska (tack för inspirationen Noak) hemmet under senhösten förra året lirades den några gånger för att till slut tyna bort. Nu har jag dock funnit den igen. Det som slår emot mina trumhinnor är inte alls så där anskrämligt som jag tyckte innan. Kan hända att britterna har mesat ner sig lite eller har de alltid flörtat så febrilt med Iron Maidenslingor?

Hur som helst, Cradle dräper på riktigt bra. Dani känns... okej och när de blandas friskt som i avslutningsspåret "Nymphetamine Fix" där Dani sjunger duett med en vän kvinna är det till och med riktigt njutbart. Produktionen är okej. Det är något som gör att den låter lite halvmesig ibland fast detta är mest en petitess.

Thrashig, melodiös, ond svartmetall med heavy metalflörtar genomsyrar denna skivan fullständigt. Hade de haft en "riktig" sångare kunde detta ha blivit hur bra som helst. Det som plattan faller på är att allt låter rätt likt vilket gör att det inte finns så många låtar som sticker ut. Trots detta så håller skivan måttet ganska bra och någon gång kanske jag väljer att kolla upp deras andra skivor, men den gången får vänta tills vidare.

Johan Karlsson

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna