Crashdïet - Rest In Sleaze

[2005][Stockholm Records]

Dave Leppard, Martin Sweet, Peter London och Eric Young är fyra killar från Stockholm som har fått uppdraget att återingjuta sleazemetallen i folkets hjärtan. En brokig skara, en geting samt pistoler och rosor från Los Angeles är troligtvis ingredienser som har format grabbarna. Bandet har förmåga att skriva riktiga hitlåtar som "Riot In Everyone" - vilken har spelats flitigt på ZTV - men även rockiga rökare som "Straight Out Of Hell" och "Tikket". Det är medryckande, lagom hårt och helt klart en värdig uppvisning av genren. Tyvärr försvinner dock hårdheten markant i vissa refränger och då blir resultatet väldigt poppigt, i bästa fall kan en liknelse vid AOR gå att dras. Ett exempel på detta är "Out Of Line" och "It´s A Miracle".

Bandet har fått en enorm uppbackning reklammässigt - säg det band som är med i mobilreklamer? - och detta lär vara både positivt och negativt för konstellationen. Det finns nog många som blir nyfikna på följet och detta kan leda till ökad skivförsäljning. Den andra gruppen är de som redan är frälsta men som då kommer att uppfatta det som att bandet har sålt sig.

"Rest In Sleaze" består av tio stycken låtar av blandad karaktär som ligger runt treminutersstrecket. Hade samtliga varit av samma kaliber som de ovanstående tre högst upp, samt "Breakin' The Chainz" och "Queen Obscene/69 Shots", kunde plattan vara en framtida klassiker. Nu når den inte riktigt dit, men med en halvrå produktion, passande sångare och ett dugligt kompband kan man komma långt, åtminstone om orkestern kallar sig "Crashdïet".

Johan Karlsson

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna