Creozoth - Creozoth

[2005][Escapi]

Så har då Candlemass-duon Lasse Johansson och Janne Lindh givit sitt sidoprojekt vingar. Spontant känns väl allmänintresset ganska svalt nu när huvudbandet är så i ropet. Å andra sidan kör ju Leif Edling sitt Krux med viss framgång, så varför inte?

Personligen hade jag hur som helst inga som helst förväntningar på den här plattan. Kanske mycket på grund av det faktum att nämnde Edling skriver allt material i huvudbandet, och att förnuftet säger att det finns ett klart skäl till det. Döm därför om min förvåning när Edling-experimentet Abstract Algebra är det som ljuder ur högtalarna.

Logiken är förstås uppenbar (även när man bortser från undermedvetna förväntningar). Helt enkelt i och med det faktum att bandmedlemmar inspirerar och färgar av sig på varandra. Om Candlemass har varit huvudsyssla under så lång tid, kommer en experimentell metalplatta vid sidan av att låta ungefär så här, oavsett vilka medlemmar som deltar. På samma sätt som Memento Mori lät som Candlemass korsat med King Diamond (vilket ju också var fallet).

Egentligen finns inte mycket att anmärka på Creozoth. Det är habil och välkomponerad hårdrock som alldeles säkert kommer att föräras fler besök i min stereo. Dock bara som uppvärmning till den betydligt mer potenta huvudakten. Men det var väl ingen som egentligen hade trott något annat heller.

Martin Lee

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna