Crossfade - White On Blue

[2004][MTM]

”Det här gillar jag” är min frus spontana kommentar när jag vrider upp volymen. Min fru gillar även Michael McDonald, Mr. Mister, Toto, Sting och Peter Cetera. ”Men, är det här verkligen hårdrock?” frågar frun sedan.

Vi beslutar oss gemensamt för att så inte är fallet. Visserligen är det en av svensk hårdrocks verkliga celebriteter, Göran Edman, som trakterar mikrofonen. Men det som bjuds här har föga gemensamt med vare sig Yngwie, Madison, John Norum eller – nu senast – Brazen Abbot. Detta är AOR/västkustrock av sliskigaste märke (om du frågar mig), men naturligtvis helt klanderfritt utfört.

Förutom Göran består bandet av idel kändisar inom studiomusikerkretsar med allt från ABBA och AHA till Chess på meritlistan. Till och med Nina Inhammar från Bert Karlssons TV-band Friends finns med på ett hörn. För mixningen har man anlitat Ronny Lahti (Europe, Roxette mfl) och ljudbilden är därefter – det vill säga kliniskt ren och helt i avsaknad av skavanker eller ojämnheter.

Att bedöma detta verk är aningen knepigt eftersom AOR knappast är att betrakta som min kopp te. Men frågar du min fru får ”White on blue” med beröm godkänt. Ett säkert kort i amerikanska TV-vinjetter, hissar, hotell-lobbys och på parmiddagar.

Martin Lee

Betyg: 6/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna