Crotchduster – Big Fat Box Of Shit

[2005][Earache]

Band som har humorn som koncept, och som oftast låter de humoristiska texterna och koncepten gå före den musikaliska kvalitén brukar inte vara så uppskattade bland recensenter eller folk i allmänhet. När man ser namnet och omslaget kan man lätt ana att det är ännu ett amerikanskt porngrind-band som förlöjligar sig och som kunde gjort något bättre med sitt liv.

Men sanningen är att Crotchduster är ett band som man inte riktigt kan placera i någon direkt genré, jag skulle isåfall namnge den ”pubertal humoristisk allroundmetal”. För Crotchduster är en blandning mellan så många olika genrés att man nästan tappar bort sig. Ena sekunden kan de låta som Rhapsody, andra sekunden Linkin Park och den tredje som Dream Theater. Tesen att musik som bygger på humor oftast är kasst musikaliskt stämmer inte in på Crotchduster, tvärtom så är musikerna oerhört tighta och produktionen är klanderfri.

Bandet i sig består av Slippery Jim, Fornicus ”Fuckmouth” McFlappy och Cain. Den sistnämnda är inte bara en hund(!), utan även bandets producent. Deras inspiration kommer b.la. annat från band som Circus of Inginuity, Flap Jacksons Greatest Hits, Turn Around Bitch, The Ass Itchers, Facebox, Cockgoblin etc(forsök hitta nått med dessa band om ni kan). Alla låtar på denna platta är olika, men man hör att de flesta har hårdrocksbotten. T.ex. ”Stars Ingenious Cooter” som skall vara live där, men man hör tydligt att publiken är pålagd i efterhand. En annan skön låt är ”Mammal Sauce”, som är ett sju minuter långt mycket underhållande epos där man kan höra pojkband, daft punk, en manskör, power metal och mycket mer, denna låten summerar Crotchduster på ett bra sätt.

Crotchduster funkar definitivt som partymusik med ett sådär lagom antal pubertala inslag, men är man en alltför seriös person som tar musik på fullt allvar, rekommenderar jag icke denna skiva. För er med absurd könshumor och som tar viss musik med en nypa salt, är detta en riktig rökare.

Olof Carlstein

Betyg: 8/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna