The Cursed - Room Full Of Sinners

[2007][Locomotive]

Overkill-sångaren Bobby "Blitz" Ellsworth, Hades-gitarristen Dan Lorenzo, Murder 1-basisten Job The Raver och Non-Fiction-trummisen Mike Cristi har slagit sina påsar ihop för det här sidoprojektet. Resultatet är inte helt olikt Overkills lite senare, släpigare repertoar, men med aningen högre experimentfaktor. Man jämför sig själva med Black Sabbath och Motörhead. Medan jag kan se den första jämförelsen aningen relevant, även om det kanske ligger närmare den efterföljande stonerrörelsen, så är den senare totalt frånvarande. Var hittar man Motörheads okonstlade och energistinna rock 'n' roll i detta?

"Evil, In a Bag" ger groovet en titel. Saxen i nämnda låt och "Queen of the Down" överraskar och känns fräck. Ett klart underskattat hårdrocksinstrument. Konservativ som jag är uppskattar jag tunga rökrocken "Native Tounge" mest, inte minst tack vare Blitz små "feel good"-skrik i refrängen. Jazziga "Serpentine Slither" är däremot inte riktigt min påse.

Plus för originalitet. Plus för variation. Minus för avsaknaden av riktigt vassa låtar. Minus för det övervägande sövande tempot. Summa: en halvbra skiva, så som ett sidoprojekt ofta blir. Det här är en typisk platta som är kul att ha hört som kuriosa, men som obehjälpligt kommer att gå en framtid som dammsamlare till mötes.

 

David Bergström

Betyg: 5/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna