Danny Danzi - Danziland

[2004][MTM]

Efter ett kort intro inleds skivan med en röst som uttalar orden; "Welcome To Danziland". Sedan följer en snabb gitarrslinga och första låten Danziland drar igång. Under musikens gång så går mina närmaste tankar till svenskarna i Freak Kitchen. Det är meckigt, men för den delen inte progressivt och med en gitarrist som Danni blir det aldrig tråkigt.

Danni som spelar gitarr kommer ifrån USA och detta kan man nästan gissa sig till vid en snabb anblick på skivomslaget. I mitten av teckningen utbreder sig ett stort vitt slott, som är kusligt likt slottet i amerikanska "Disney World". Inte nog med detta. Uttalar man ordet "Danziland" snabbt så blir det ju nästan...just det, "Disneyland". Förutom den uppenbara Disney-parallellen så kan man dra likheter med Ritchie Blackmore´s Rainbow-omslag - där en gitarr sammansmälter med ett slott.

Hur ska man beskriva musiken på denna plastbit då? Jag vet, släng in lite grymma gitarrsolon, akustisk gitarr, 80-tals hårdrock alá Whitesnake och lite AOR. Detta borde ge en ganska bra uppfattning av den musik som framförs inför mina öron just nu. Refrängerna sitter där de ska - låtstrukturen är enkel men utan att vara simpel och låtarna är catchy men därav inte poppiga. En perfekt blandning med andra ord.

Låtar som sticker ut något är nämnda "Danziland", de AOR-flirtande "Let It Go" och "Destiny" samt den 80-tals inspirerade "Wild And Dangerous". Skivans betyg dras ner lite av att man känner igen vissa melodier alltför mycket. Ta till exempel låten "All Or Nothing" som inleder med en nästan identisk synthslinga ifrån Toto´s hit "Hold The Line". Gillar ni svängig, bra, melodibaserad hårdrock - med en produktion som får det att låta live, fast det inte är det. Kolla då upp denna plattan. Den europeiska versionen innehåller även ett bonusspår i form av "What About Us".

Johan

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna