Dark Legions - Awakening Of The Legions

[2005][Demo]

När min vän MP för ett antal år sedan lade trumstockarna på hyllan och flyttade till lapphelvetet, gick mina drömmar om ett gemensamt band bokstavligt talat i kras. Här om året ringde han plötsligt och undrade om jag inte skulle ta och flytta efter; hans företag behövde nämligen ytterligare en skribent. Nu i efterhand förstår jag dock att min vän i själva verket ringde för att rekrytera bandmedlemmar.

Sedan dess har M bytt namn till Legion och slagit sig samman med två onda herrar vars ursprung är höljt i dunkel. Tillsammans är de Dark Legions; ett primitivt thrash metal-kollektiv med influenser som Venom, Bathory, Celtic Frost och Possessed. Ljudmässigt påminner de dock snarare om death metal-gängen från Stockholm i 90-talets början. Inget fel i det visserligen, det är rent av befriande med en riktigt skitig ljudbild. Däremot hade jag gärna hört mer av de starka refränger som kännetecknade förebilderna.

Jag får en känsla av att demon kom aningen för tidigt för sitt eget bästa (eller 15 år för sent, beroende på hur man ser det). Därmed inte sagt att ”Awakening Of The Legions” är något hafsverk. Tvärtom känns demon väldigt ärlig i hela sitt utförande, vilket helt klart tilltalar en gammal nostalgiker som undertecknad. Men för ett skivkontrakt (om det nu är något att eftersträva idag) krävs kort och gott starkare låtar.

Efter att ha hört två låtar från kommande demon, inspelade på Nordic Rage Metal Festival i november, kan jag trots allt konstatera att det går åt rätt håll. Inte minst adderandet av en framträdande bas (vilket helt verkar saknas på ”Awakening Of The Legions”) gör stor skillnad. Konstigt nog är denna liveupptagning dessutom överlägsen rent ljudtekniskt.

Dark Legions levererar helvetesmetal att supa till i någon polares källare. Med eller utan sällskap. True mayhemic fuck grunts from the rotting woods of Norrbotten.

Martin Lee

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna