Dark Legions - Satänic Deströyer

[2006][Pestilence]

Mörkermännen från de norrländska skogarna är tillbaka. Denna gång med en fullängdare på tyska Pestilence (även om denna promo bara innehåller 3 av slutproduktens 12 låtar). Men tro för all del inte att bandet, bara för att de lämnat demostadiet, har snyggat till sig. Dark Legions lirar sluskig jävla helrörsmetal för grabbar som eventuellt tar en dusch på juldagen (i radonhaltigt rostvatten).

Jämfört med demon kan man dock tro att ”Satänic Deströyer” har spelats in av ett helt annat band (vilket delvis är sant med tanka på att listan på gästinhopp är både lång och imponerande, eller vad sägs om Nicke Johansson från Hexenhaus och Roxettes Jonas Isacsson). Allt låter bättre; sången, trumspelet, gitarrerna och inte minst adderandet av en bas. Det är också tydligt att bandet nu har haft mer tid på sig att skriva låtar, för nu börjar man faktiskt höra de referenser (Possessed, Sodom, Celtic Frost) som bandet hävdar att de bygger sitt sound på.

Dark Legions primitiva hybrid av tidig Ruhr-thrash och skogs-black övertygar. Speciellt i ”Bang Your Head With The Dead” och ”Hell Mary” som båda finns att tanka ned på www.pestilence-records.de. Där kan du även stödja den svenska underjorden genom att köpa plattan i sin helhet. Eller varför inte en t-shirt med följande storslagna prosa på ryggen: ”I am the Satänic Deströyer, obey my metal command and follow into crypts of rays. When darkness descends we shall reign in blood and witness the triumph of death! Hail denim and leather!! Aaaaaaarrghh!!!!"

Martin Lee

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna