Deacon Street Project - Deacon Street Project

[2004][AOR Heaven]

Det här är en platta bestående av låtar som blivit över när AOR-genierna Tommy Denander och Chris Demming skrivit för andra artister. Material som de båda herrarna såg som sin plikt att befria ur byrålådorna. Tommy förklarade därför läget för skivbolagsbossen Georg Siegl, som nappade på förslaget att ge ut plattan om gitarristen kunde samla ett gäng namnkunniga medmusikanter och spela in det hela.

Sagt och gjort; Denander och Demming satte sig och ringde runt till polarna Jan Johanssen (Ignition + melodifestivalen), Jamie Meyer (Popstars), Bruce Gaitsch (Richard Marx, Madonna), Marcel Jacob (Talisman, Yngwie), Magnus Weinemo (Spin Gallery), Lars Chriss (Lion’s Share), Jeff Northrup (XYZ) och några till.

Resultatet är en renodlad AOR-platta i rakt nedstigande led från Journey och Toto. Förutom vissa (mindre bör tilläggas) hårdrockinfluenser tycker mig också höra en del Billy Idol, lite Bryan Adams och en aning Heart. Men överlag känns plattan oväntat homogen, med tanke på att materialet är ett hopplock över flera Âr.

Tyvärr är vare sig mitt promoex eller hemsidan begåvad med information om vem som sjunger på vilka låtar. Men den klart bästa sånginsatsen (tror det är Jan Johansen) återfinns redan på öppningsspåret ”Radio” och borde göra alla som gillade Ray Gillen på bra humör. Annat som sticker ut är Dokken-minnande ”Find me a meaning” och Tom Petty-aktiga ”I don’t mind” som är något av plattans örhänge.

Det finns egentligen inte särkskilt mycket negativt alls att säga om Deacon Street Project, annat än att det möjligtvis är ruskigt omodernt och emellanåt i smörigaste laget. Positiva saker finns det desto fler, inte minst musikaliskt där det verkligen märks att de medverkande är riktiga studioproffs. Men framförallt är det en platta man blir glad av att lyssna på. Om man fixar AOR vill säga.

Martin Lee

Betyg: 8/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna