DEGRADEAD

Til Death Do Us Apart

[2008][Dockyard 1]

Om jag har förstått det hela rätt så är In Flames Jesper Strömblad sambo med storasyrran till en av grabbarna i Degradead. Ett faktum som gör det fullt begripligt att han målar upp gänget som metals framtid. Han skulle bara våga annat liksom.
Fast nog hade han kunnat välja sina ord med större omsorg än att dra jämförelser med "classic Metallica" och "för dig som tröttnat på New Wave Of American Metal".

Med all respekt för Jesper som musiker, men i mina öron är det just New Wave Of American Metal (och en ganska så stor smula Gothenburg) som möter mina öron på denna debutplatta. Det är inte helt oävet men miltals ifrån den storslagenhet som pressreleasen vill göra gällande.

"Relations To Humanity" och "The Bloodchain" är riktigt schyssta låtar tack vare grymt riffande och avvikande tempo, men i övrigt är det tyvärr ganska jämntjockt och oengagerande, även om det undantagsvis glimrar till i en eller annan snygg passage.

"Til Death Do Us Apart" är som en tjock och händelsefattig roman; när man har läst samma sida tre gånger utan att veta vad, återstår till slut inget annat än att lägga ifrån sig den.

 

 

Betyg: 4/10

Martin Lee


<< Tillbaka till Skivrecensioner