Death Breath - Let It Stink

[2007][Black Lodge]

Att Death Breath skulle vara mer än ett hobbyprojekt var det nog ingen som riktigt vågade hoppas. Därför kommer denna miniplatta som ett synnerligen välkommet bevis på motsatsen. En snabb titt på Lugers hemsida avslöjar dessutom att bandet finns tillgängligt för bokningar. Hoppet tar ett glädjeskutt!

Miniplattan "Let It Stink" (finns även som cool 10" vinyl) bjuder på 4 helt nya spår samt 3 av de 5 coverlåtar som spelades under den numera legendariska kvällen på Debaser Medis i Stockholm. Av dessa är de nya låtarna om möjligt ännu mer primitivt bakåtsträvande än de på debuten. "Giving Head To The Dead" (smaka på den låttiteln!) för rent av tankarna till tidiga Venom. "His Protoplasmic Worship" är en ganska långsam Autopsy-stinkande sak, liksom avslutande "Twisted In Distatste" som efter halva låten går över i något som påminner starkt om det suggestiva mellanpartiet i "Left Hand Path". Bäst av de nya spåren är dock "Dead But Walking" som, mer likt debuten, är en ren passning till "Scream Bloody Gore".

Coverlåtarna (Dischargeds "Maimed And Slaughtered", G.B.H.s "Lycantropy" och Bathorys "Sacrifice") visar framförallt på det tydliga släktskapet mellan punk och metal vid death metals födelse. Kanske kan detta kan få upp ögonen hos yngre metalskallar för den idag nästan bortglömda brittiska 80-tals punkscenen.

Som bonus på CD-versionen får man två versioner av 2000-talets skönaste musikvideo. Det är som du säkert förstår skäl nog för att införskaffa den här plattan. Ett av årets nödvändiga köp

 

Betyg: 8/10

Martin Lee


<< Tillbaka till Skivrecensionerna