Defleshed - Reclaim The Beat

[2005][Regain]

Reclaim The BeatInnan Defleshed äntrade scenen på Sweden Rock Festival, kunde man läsa programförklaringen "FORTA TRUMMOR" på Sverigeflaggan som hängde över basstärkaren. Stenhårt! Och synnerligen passande. För är det något Defleshed bjuder sina lyssnare på så är det intensivt pisksnärtsmangel från första till sista tonen. Tyvärr kändes inte inramningen i förmiddagssolen helt klockren, så jag lämnade spelningen lite lagom loj efter ett par låtar.

När det gäller "Reclaim The Beat" är det dock ingen risk att man lämnar i förtid. I sann Reign In Blood-anda klockar plattan in på föredömliga 36 minuter och under den tiden är det "FORTA TRUMMOR" som gäller hela vägen in i mål. Ett riktigt hjärnlavemang med andra ord. Fast dessvärre inte så mycket mer.

Matte Modin (även i Dark Funeral) manglar på i ungefär samma tempo hela tiden och Lars Löfvens riff tuggar på enligt en rätt inrutad mall rakt igenom. Till och med i den totalt överflödiga Mötley Crüe-covern "Red Hot" låter det likadant. Känslan av samma låt på repeat är irriterande påtaglig och något som gör mig riktigt besviken.

Det som ändå räddar "Reclaim The Beat" från en rejäl sågning är Gustaf Jordes fantastiskt trasiga stämband och de genomgående coola texterna - "Abstinence For Turbulence", "Bulldozed (Back to Basic)", "Under Destruction" och "Aggroculture" är stor metalprosa av bästa märke.

Defleshed har samlat på sig åtskilligt med cred genom åren (mycket tack vare sitt kompromisslösa ös). Och de är värda vartenda lovord, tro inget annat. Dock känns de stora ord jag hört nämnas om detta släpp både överdrivna och onyanserade. Det finns ett par guldkorn men Defleshed kan bättre och efter förra fullträffen "Royal Straight Flesh" hade jag väntat mig betydligt mer.

Martin Lee

Betyg: 5/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna