Devils Whorehouse - Revelation Unorthodox

[2004][Regain]

Bandet Devils Whorehouse började som ett coverband på Misfits och Samhain och består av de gamla mardukmedlemmarna B.War och Morgan Håkansson samt två lokala musiker vid namn Zwedda och Hrafn. Deras koncept är att hålla den gamla Misfits och Samhain-andan i liv med deras nyskapande musik.

Skivan börjar med ett tråkigt intro, ett riff och tunga trummor. Inget speciellt direkt innan man hör vissa obskyra skrik och man känner direkt den där amatörmässiga horror-feelingen. Sedan drar ”Swallow Your Soul” igång, inleder med ett nästan Mardukliknande blackmetalriff - kanske inte så konstigt. Men när killen börjar sjunga, då får jag ångest. Hur kan man säga att denne killen låter som Danzig? Han har ju absolut noll inlevelse. Ok, man kanske kan se vissa små likheter med vissa gap, men han är ljusår sämre än Danzig.

Det låter som en blandning mellan halvslö black metal och Misfits. Kompetenta musiker råder det ingen tvekan på att det är, produktionen som svenske Peter Tägtgren ligger bakom är det inget fel på. Det är bara musiken - och framförallt sången. Den enda riktiga liknelsen med Misfits är väl att de flesta låtarna inte är längre än två till tre minuter. Det finns dock vissa ljuspunkter på denna skiva, till exempel Bondage Godess, även om den är lite enformig. Det märks även på låtnamnen och texterna att de är väldigt Danziginspirerande. Mycket handlar om skräck och erotik - låtnamn som ”Howling”, ”Erotikill” och ”Deathwish” är utan tvekan passande.

Jag råder alla er som hade planerat att skaffa skivan istället att lyssna på originalen Danzig/Misfits/Samhain för de är så ofantligt mycket bättre än detta.

Olof

Betyg: 2/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna