Dew-Scented - Issue IV

[2005][Nuclear Blast]

Till min stora bedrövelse missade jag Nevermore-spelningen på Klubben i Stockholm senast. Och något som retar mig extra mycket är att inga mindre än mina favorittyskar Dew-Scented stod för uppvärmningen. Fan också!

Min första bekantskap med bandet skedde i och med förra brutalsläppet ”Impact” som mycket rättmätigt håvade in toppbetyg i metalpress över hela vår kontinent. Nya plattan lär knappast tas emot sämre. Dew-Scented är, liksom The Hauted, snuskigt pålitliga när det gäller att leverera teknisk dödsinfluerad thrash. Kanske saknar de något av den tekniska briljans som paret Björler/Jensen gjort sig kända för, men attityden och drivet är helt i klass med Sveriges stolthet. Och kanske är (detta lär jag säkert bli idiotförklarad för) Morgoth-ljudande sångaren Leif Jensen rent av Peter Dolvings överman.

Måhända är inte ”Issue IV” lika direkt som föregångaren; ”Impact” hade ju en rent sugkoppsliknande effekt med omedelbar vidhäftningsförmåga. Däremot får jag en känsla av att senaste albumet kanske håller bättre i längden. Därmed inte sagt att detta är särskilt komplext eller avancerat. Tvärtom är det tämligen rakt ös i närheten av Testaments ”The Gathering” från början till slut. Eller nåja, avslutande Zeke-covern ”Evil Dead” är som väntat en ren hardcore-urladdning. Dessutom har jag rätt svårt för Kreator-ljudande ”In Defeat” som på något konstigt sätt bryter mot formeln med sitt (faktiskt) rätt banala grundriff.

Dew-Scented övertygar stort utan att nå riktigt ända fram. Det i sig är ett riktigt styrkebesked.

Martin Lee

Betyg: 8/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna