Dirty Rig - Rock Did It

[2006][Escapi]

Fram tills för något år sedan var Dirty Rig ett rätt okänt gäng utan egentlig distribution utanför de barer där de framträdde. I och med den närmast osannolika värvningen av Warrior Soul-sångaren Kory Clarke lär detta ändras drastiskt. Frågan är dock om det räcker hela vägen till ett större genombrott?

Jämfört med Warrior Soul och Korys sleazeutflykt Space Age Playboys, placerar sig Dirty Rig någonstans mitt emellan. Texterna med titlar som ”Suck It”, ”Drunk Again” och ”Hot Porno Star” landar dock en bra bit från krigarnas bitska samhällskritik, vilket får mig att tvivla på att sångaren ens varit inblandad i författandet. Ryktet, som gör gällande att Kory varit i ett så uselt skick att han helt enkelt inte skriver längre, förstärker tesen.

Musikaliskt kanske man inte direkt tangerar tidigare stordåd, men det finns en direkthet och ett bett i den hårda rocken som faktiskt sätter sig rätt omgående. Om man skulle placera bandet i en genre ligger någon form av melodiös sludge på Black Label Societys planhalva nära till hands. Något som förstärks av att Korys röst låter trasigare än någonsin tidigare (vilket i det här fallet ska ses som en klar tillgång). Dirty Rig låter tufft och smutsigt utan att offra svänget.

”Rock Did It” är en helt okej platta där flertalet av låtarna funkar fin-fint, inte minst titelspåret. Ändå är det ofrånkomligt att jämföra med Warrior Soul. Se därför det något nedskruvade betyget som ett försök att parera felaktiga förväntningar. Live lär Dirty Rig utan tvekan dominera stort.

Martin Lee

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna