Divinefire - Hero

[2005][Metal Heaven]

För att vara ett sidoprojekt för Narnia-sångaren Christian Rivel, är Divinfire sannerligen produktiva. ”Hero” är andra plattan på mindre än ett år. Liksom föregångaren ”Glory Thy Name” är det dramatisk och elsymfonisk musik. Det blir rent av för elektroniskt. Lite mer utrymme för rytmsektionen hade inte skadat i ljudbilden.

Jämförelsevis håller sig Divinefire på något skumt sätt i en gråzon mellan Dimmu Borgir och Sonata Arctica. ”United As One” ger lite vibbar av senare In Flames i både melodibygge och groove. Sången är förstås en helt annan. Christian Rivels svaghet är att han ofta låter ganska slätstruken på skiva; live är det ett helt annat riv och tryck i rösten.

Den självbetitlade ”Divinefire” är en rar liten ärta som sätter sig direkt. Annars är det ett starkt men samtidigt ganska jämngrått låtmaterial. Bortsett från det neoklassiska instrumentalstycket ”Cryptic Passages” går de flesta låtar i samma stuk. Avslutar gör en cover på ”The Show Must Go On” (Queen). Det är egentligen ingen märklig version, men gästsångerskan Maria Rådsten (känd från One More Time) höjer värdet ett par snäpp. Totalt sett kommer ”Hero” steget efter debuten, som kändes betydligt mer varierad.

David Bergström

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna