Doro - Für Immer

[2003][Steamhammer]

Rysningar och åter rysningar, så kan man nästan sammanfatta denna dvd. Doro Pesch visar verkligen att man inte behöver vara av det manliga könet för att rocka och det med råge. På denna fem och en halv timmar långa dvd så får vi följa Doro genom hela hennes karriär som "The Metal Queen". Dvd´n består av två discar och här nedan följer en analys av de båda.

Skiva 1

På första skivan så får vi följa bandet Doro genom en hel konsert - inspelad i Balve - Tyskland. Spelningen genomfördes i "The Cave" och anordningen är precis som det låter - en grotta! Konserten är snyggt filmad och man förstår verkligen vilken otrolig frontkvinna Doro är. Publiken är som tokig och man bara önskar att man själv hade stått där nere framför kravallstaketet. Jag hade turen att få se Doro live - på Sweden Rock Festivals-kick off - inför festivalen i år och jag blev mycket imponerad av hennes karisma samt röjighet. Båda dessa egenskaper visas upp under denna 100 minuter långa konsert.

Även om sångerskan Doro Pesch - är den som får stå i centrum, röjer hennes bandkamrater minst lika mycket. Setlisten är fantastisk, det blandas hej vilt ibland Warlock (Doros tidigare band) och Doro-låtar. Spelningen sparkar igång med Warlock-dängan "Hellbound" för att följas upp av tjugo stycken lika fantastiska låtar. Alla klassiker finns med - tidigare nämnda "Hellbound", "All We Are", "I Rule The Ruins", "Burn It Up", "Hellraiser", "Earthshaker Rock", "Ich Will Alles", "Metal Tango" och den smäktande vackra balladen "Für Immer".

Om man av någon anledning inte skulle gilla konserten så finns det mycket mer att hämta. På första skivan medföljer bland annat alla Warlocks och Doros-promovideos. Warlock-videorna är ruskigt roliga och de andas häftigt 80-tal. Det är dock inte slut här - man kan även se en slags "making the video", där man får följa de som gjorde inspelningen av konserten möjlig. Om ni tycker detta verkar bra, vänta tills ni kommer till skiva två.

Skiva 2

Till skillnad ifrån första skivan, innehåller inte den andra skivan någon hel konsert - utan här blandas diverse spelningar med dokumentärer och reportage. Andra skivan inleds med en dokumentär som rundas av vid 30 minuter. Här får man följa Doro under hennes tid i Warlock och fram till nu, den är mycket sevärd och intressant.

Ett annat väldigt roligt inslag (tycker jag) är när man får se Doro besöka ett av hennes största fans (hennes största?). Personen i fråga heter Rene och om man kommer hem till honom så råder det inga tivel om att han gillar hårdrock, hela hans lägenhet är fullständigt tapetserad av diverse hårdrocksband. I ett rum ryms endast Doro Peschs bilder och han har till och med ett "Doro-altar".

Att gå igenom allt som finns med på denna dvd skulle ta en väldig massa tid - men något som jag måste ta upp är något som heter - Access All Areas. Här visar man upp diverse roliga livelåtar eller vad sägs om en duett med sångaren i "Mago De Oz" där de framför låten "Man On The Silver Mountain" (Rainbow), det är dock inte hela låten, men ändå. Annars så har vi ju även när Doro sjunger "Born To Raise Hell" tillsammans med Motörhead. Men roligast är nog när man får se livebilder ifrån Warlock-tiden då Doro endast var runt 18 - 22 år, mycket sevärt.

Förutom ovanstående så finns det även diskografi med Doros samtliga skivor. Nämnde jag att man på första skivan kan välja att ha texter under låtarna, nej, jag tror inte det, men det kan man. Vilket gör denna dvd mer än köpvärd. Gillar du Warlock/Doro eller helt enkelt bra heavy metal, då måste denna införskaffas. Detta är nog den bästa musik-dvd jag någonsin har sett, slår något denna så blir jag grymt imponerad - denna är nog oslagbar.

Johan

Betyg: 10/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna