Dream Evil - The First Chapter

[2004][Century Media]

Testosteronpumpade riff väller ut ur mina högtalare och sedan möts jag av orden "I signed a contract with the devil". Dream Evil är tillbaka och detta är en försmak på vad som komma skall. Singeln som snurrar i min DVD just nu heter "The First Chapter" och innehåller tre låtar "The Book Of Heavy Metal", "Tired" samt "Point Of No Return". Den förstnämnda är även namnet på fullängdaren som släpps i maj.

Första låten inleder som sagt med ett blytungt riff, tillika blytung refräng. Men i låtens slutskede börjar det hända något. Sångaren Niklas Isfeldt börjar yla som Rob Halford/King Diamond/Kai Hansen, vilket tillsammans med en fantastiskt snygg brygga höjer låten markant. Nästa låt "Tired" är en bra midtempo-låt med en skön vers och jag drar paralleller både till Hellfueled och VII Gates. Bra var ordet och denna låten förefaller att bli min favorit på den här elvaminuters-plastbiten.

Sista låten byggs upp av ett malande riff likt järnjungfruns "22 Acacia Avenue" men när sedan refrängen barkar in så tappar låten lite - inte riktigt vad jag vill höra - men helt okej. Gitarristen Fredrik Nordström står för produktionen och denna är kalasbra. Ja säga vad man vill om göteborgarna - än är det inte uträknade i alla fall.

Johan

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna